Woning VR-51

Verbouwing van een pyramidewoning uit 1983 in Vorselaar

Nog steeds bewoond door de eerste eigenaars, waren na meer dan 30 jaar het houten buitenschrijnwerk en de houten gevelafwerkingen van deze markante pyramide aan vernieuwing toe. Voor de bewoners de gelegenheid om eea te herzien, zowel ifv onderhoudsvriendelijkheid van de gevelmaterialen, als praktische aanpassingen, zoals het verticaal plaatsen van de garagepoort ipv schuin in het dakvlak.

De houten gevels van eetplaats en tuinkamer werden vervangen door een gelijmde ruwe bruine-rode gevelsteen die een perfect geheel vormt met de bestaande dakpannen van de pyramide. De zuid georiënteerde tuinkamer wordt in de gevel geaccentueerd door een omkadering in vezelcementbeplating. Gelijkaardige materialen werden gebruikt voor de vernieuwing van de inkom en de garage, die nu in één nieuw volume werden samengebracht.
Woning VR-51
1 2 3 4 5 6 7
site by d'zign.be