Woning VH-128

Zandhoven
verbouwing woning / 2005

Uitbreiding en verbouwing van een bestaande woning in agrarisch gebied. Rekening houdend met de mogelijkheden en beperkingen van de bestaande woning, het maximaal toegelaten bouwvolume van 1000 m3, de groene omgeving en het bouwbudget, werd gekozen voor een vrij sobere aanpak, vanuit de idee dat de kwaliteit van de omgeving niet overtroeft dient te worden door de architectuur.

Door het lage langwerpige volume wordt de horizontaliteit benadrukt tov de grote eik en blijft de woning tegelijkertijd bescheiden tegenover zijn omgeving, het bos en de tuin : een paviljoen in het groen. De grote beglaasde gevel op het zuid-westen, met terugliggende grote raamvlakken, creëert een luifel en houdt de zonnewarmte tegen in de zomer.

fotografie: Liesbet Goetschalckx
info - energiebewust
1 2 3 4 5 6 7 8 O
site by d'zign.be