Woning S-3

Verbouwing van een patiowoning 2013 – Brasschaat

Vrijstaande woning uit begin jaren ’70 in een groene omgeving. Alle woonfuncties op het gelijkvloers met een centrale patio. Twee jaar geleden werd de woning aangekocht door een gezin met 3 kinderen. Omdat de woning niet geïsoleerd is en de bewoners de zolderverdiepingen nuttiger willen inrichten, wordt een grondige renovatie en verbouwing van de woning voorzien. Door fasering van de werken, zal de woning bewoonbaar blijven tijdens de werken.

Links wordt de bestaande zolder opgetrokken tot een volwaardige verdieping met een multifunctionele woon-unit die qua gebruik mee kan evolueren met de wensen van de bewoners (gastenverblijf – inwonende (groot)ouders – kantoor - ……). Op het gelijkvloers wordt een betere relatie voorzien met de tuin achter de woning, door het openbreken van slaapkamer 4 en het vergroten van de ramen naar de patio.

De volledige woning wordt ook na-geïsoleerd (spouwmuren – kruipkelder – zolder) en voorzien van nieuw buitenschrijnwerk met hoogrendementsbeglazing en een ventilatiesysteem D.
info - energiebewust
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 O O O
site by d'zign.be