Woning DV-8

Uitbreiding en renovatie, 2009-2010

Uitbreiding/renovatie van een belle etage woning in het centrum van Turnhout: apotheek en inkom op het straatnivo, de leefruimten erachter op nivo +80cm. De indeling van de leefruimtes is problematisch onderverdeeld in een verouderde, gesloten achterbouw. De bestaande buitenruimte was amper betrokken bij het huis.

Deze achterbouwen worden bijna volledig gesloopt en een nieuwe uitbreiding met open plan loopt door tot aan de achterste perceelsgrens. Hierdoor ontstaat een aangename leefkeuken met volledig beglaasde gevel naar de patio. Alle leefruimten zijn visueel verbonden wat de flow van ruimte vergroot.

Het ingebrachte keukenmeubel loopt naar het oude huis toe uit in een bureau/tv ruimte. De huidige berging naast de keuken wordt omgevormd tot vestiaire en secundaire badkamer.
Ook de krappe inkomzone wordt door enkele subtiele ingrepen opgefrist en aangenamer gemaakt.

fotografie: Liesbet Goetschalckx
info - energiebewust
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 O O
site by d'zign.be