Woning C-22

Nieuwbouwwoning
vrijstaand 2009

In het ontwerp is gestreefd naar de realisatie van een energiezuinige woning. Het ontwerp dateert van 2009, toen met maximum E-peil nog 100 bedroeg. Toch heeft deze woning na oplevering een energiecertificaat bekomen met een E-peil 49.

Dankzij het functioneel en rationeel ontwerp kon een ruime, compacte woning gecreëerd worden. De dubbelhoge zitruimte was een uitdrukkelijke wens van de bouwheer. Het opengewerkt asymmetrisch zadeldak staat toe dat de leefruimte en het bureau op de verdieping met elkaar in contact staan zonder dat de leefruimte daardoor monumentale proporties aanneemt.

Omdat de tuin noordoost gericht is, werd gezorgd voor een bijkomend zuid gericht terras bij de keuken. De raampartijen gericht op het zuiden kunnen worden afgeschermd door middel van schuivende panelen die een zekere dynamiek geven aan de gevel.
info - energiebewust
1 2 3 4 O O O
site by d'zign.be