Woning B-4

Oud-Turnhout
Verbouwing woning 2008

Voor de verbouwing van deze jaren ’70 hoevestijl woning, was de wens van de opdrachtgevers om de woning die zij +/- 15 jaar eerder gekocht hadden, uit te breiden met een extra tv-kamer op de zolder en tegelijkertijd de inkom- en nachthal te vernieuwen. Dit als een eerste fase om hun woning te moderniseren. Om op de zolder een bruikbare kamer te kunnen maken werd een grote dakkapel in onbehandeld afzelia gemaakt aan de tuinrzijde (zuid, zuid-west).

De bestande dakkapellen werden in dezelfde vormgeving vernieuwd. Vanuit de nachthal vertrekt een nieuwe trap naar de zolderverdieping, via een grote opening in de zoldervloer die er ook voor zorgt dat in de nachthal meer daglicht invalt.

Tevens werd het volledige dak geïsoleerd, werden de spouwmuren geïsoleerd door inspuiten van murisol isolatieschuim en werd de vloer van het gelijkvloers via de kruipkelder geïsoleerd met PU schuim. In een tweede fase zullen leefruimte en keuken vernieuwd worden en zal het bestaande buitenschrijnwerk vervangen worden, inclusief plaatsing van hoogrendementsbeglazing.

fotografie: Liesbet Goetschalckx
info - energiebewust
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 10 11 O O
site by d'zign.be