tuincenter Horta Jacobin

Samen met de uitbreiding wordt tegelijkertijd de volledige winkel van een hedendaagse vormgeving voorzien. De weinig aantrekkelijke voorgevel wordt vernieuwd en voorzien van zonnewering. De inkom en kassa, momenteel centraal in de voorgevel, worden verplaatst naar het nieuwe gedeelte rechts.

Door de uitbreiding te laten verspringen in het voorgevelvlak en door het hogere volume ervan, wordt de inkom duidelijk geaccentueerd. Voor de uitbreiding van de winkelruimte aan de rechterzijde, wordt een lessenaarsdak voorzien, dat uitsteekt boven het bestaande dak, zodat langs de noord-oost zijde daglicht kan genomen worden in de winkel, maar de kroonlijsthoogte aan de rechterzijde beperkt blijft en aansluit bij de omliggende bebouwing.

Het dak wordt achteraan doorgetrokken tot buiten de winkel, om zo een overdekte buitentoonzaal te voorzien.
info - energiebewust
1 2 3 4 5 6 7 8 9
site by d'zign.be